Elektrik Üretim Anonim Şirketi  (EÜAŞ) Afşin Elbistan Linyit (AEL) İşletmesi Müdürlüğünde 'asıl işçi' konumunda çalışan 107 taşeron işçi kadroya geçmek için destek bekliyor.

- Kadroyu mahkeme ile hak ettiler

Afşin Elbistan Linyit (AEL) İşletmesinde çalışan taşeron işçiler, asıl işçi konumunda olduklarını ispatlamak için 2005 yılında Elbistan İş Mahkemesine açtıkları davanın ardında 9 yıl sonra verilen 'asıl işçi' kararı ile kendilerine kadro yolunu açtılar.

2014 yılında Elbistan İş Mahkemesi tarafından verilen asıl işçi kararırın ardından hukuk mücadelesini sürdüren taraflar davayı temyiz yoluyla Yargıtay'a taşıdı. 2015 yılında görülen Yargıtay Hukuk Kuruluna taşınan davada 3 yılın ardından, 21 kişilik Yargıtay Hukuk Kurulu hakiminin imzasıyla taşeron işçilerin asıl işçi olduğu kararı verildi. 2018 yılında sonuçlanan davanın ardından taşeron işçilerin avukatları, EÜAŞ'a asıl işçi kadrosuna alınması için resmi yazışmalarda bulunarak, işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi talep edildi.

- Taşeron işçiler siyasilerden destek bekliyor!

Yargıtay kararının uygulanarak, asıl işçi konumunda çalışmak istediklerini ifade eden taşeron işçiler yapmış oldukları yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdiler:

"08.06.2018 tarihinde Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun vermiş olduğu karar doğrultusunda Elektrik Üretim Anonim Şirketinin asıl işçisi olduğumuz belirlenmiş, Afşin Elbistan Linyit İşletmesinde çalışan 107 taşeron işçi olarak kadroya alınmak için ve geçiş işlemlerinin yapılması için destek bekliyoruz.

       Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun verdiği karar doğrultusunda, davayı kazanan 107 işçi olarak Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne 20.06.2018 tarihinde işe başlatılmamız için başvuru yapmış bulunmaktayız. Hukuki sürecin 60 gün olması ve üzerinden 80 gün geçmesine rağmen davayı kazanan hiçbir işçi için işlem yapılmadığı gibi yazılı bir cevap verilmedi.  Bu doğrultuda,  13 yıldır ülke ekonomisine katma değer katan, devletimizin en önemli kurumu olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü bünyesinde asıl işçi konumunda çalışan taşeron işçiler olarak, tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz."

       

Editör: Haber Merkezi