Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen iftar programında, ilçedeki şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları bir araya geldi.

10 Nisan Polis Günü kapsamında Afşin Öğretmenevi yemekhanesinde gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından davetliler oruçlarını açtı.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, yaptığı konuşmada, şehit aileleri, gazi ve yakınlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Programa katılan şehit aileleri, gazilere teşekkür eden Pınar, “ Kaymakamlığımız himayesinde Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce düzenlenen iftar programına hepiniz hoş geldiniz. Ramazan ayındayız ve önemli bir haftayı da bu mübarek ayında idrak ediyoruz. Ramazanı şerif ve Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177. yıl dönümü dolayısıyla şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile bir araya gelmek istedik. Bu vesileyle polis teşkilatımızın kuruluşunun 177. Yılını kutluyorum.” Diye konuştu.

Pınar, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Vatan, bayrak uğruna şehit olan, gazi olan kardeşlerimizin sayesinde bir aradayız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ailelerimiz, şehitlerimizin bizlere emanetidir. Devletimize ve milletimize emanettir. Elimizden geldiğince bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Bu organizasyonda emekleri bulunan Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve bizleri ağırlayan öğretmenevimize teşekkür ediyorum.”

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz de, “ Şehit ailelerimiz, bizlere şehitlerimizin emanetidir. Onların emaneti ve kahraman gazilerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Polis teşkilatımızın kuruluş günü olan 10 Nisan ile ramazanı şerif birleşti. Bu vesileyle şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya gelmek istedik.

Afşin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cuma Köse ise organizasyonu düzenleyen kurumlara teşekkür etti.

Programa şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ile kamu ve kurum müdürleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi