1 Kasım Milletvekili Genel seçimleri sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu oyların sayımını tamamladı.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ülke genelinde olduğu gibi Afşin’de de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. AK Parti, Afşin’de oyunu 7 Haziran Genel Seçimlerine göre 5 bin 545 artırarak 26 bin 856 oy aldı.

Afşin ve Kahramanmaraş’ta tarihinin en büyük oy oranına ulaşan AK Parti, 2002 yılındaki girdiği ilk seçimdeki gibi 1 Kasım 2015 seçimlerinde de 7 milletvekili hanesine yazdırdı. 2011’de aldığı 390 bin oy rekorunu, 1 Kasım’da 434 bin 973 oy ile egale etti.

Kahramanmaraş, 7 Haziran Genel Seçimlerine kıyasla Kahramanmaraş’ta, 6 olan milletvekili olan sayısını 7’ye çıkartarak AK Parti’nin iktidara gelmesine büyük katkı sağladı.

-  İktidarda ve muhalefette bir Afşinli

1 Kasım Genel Seçimlerinin sonucunda Kahramanmaraş’tan meclise gönderilenler arasında 7 AK Partili, 1 MHP’li vekil bulunuyor. Buna göre AK Parti’den AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, M. Uğur Dilipak, M. İlker Çitil ve İmran Kılıç vekil olarak Ankara’ya giderken, MHP’den ise sadece Afşinli Hemşerimiz Fahrettin Oğuz Tor milletvekili kadrosunda yer aldı ve Kahramanmaraş’ı temsil etme hakkını kazandı.

13 yıldır tek başına iktidarda bulunan AK Parti’den daha önce vekil çıkartamayan Afşim, 26. Dönem Parlamentosunda ilk defa Afşinli bir vekili TBMM’ye gönderdi.

Genel seçimlerin ardından açıklama yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin’i, Türkiye Büyük Millet Meclisinde en güzel şekilde temsil etmek için çalışacağını belirtti.

Ülke genelinde olduğu gibi iradesini sandığa yansıtarak AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesinde emekleri bulunan Afşin ve tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerine teşekkür eden Çitil, “ Milletimizin teveccühü ve yüzde 49,4 oyla AK Partimiz tek başına iktidara yürüdü. Bu günleri bizlere gösteren Rabbimize hamdu senalar olsun. Bu seçimde demokrasimiz ve milletimizin iradesi kazandı. Hemşerilerimizle daha çok yürüyecek yolumuz, milletimiz, ülkemiz ve İslam Alemi için yapacak çok hizmetimiz var. Kahramanmaraşlı, Afşinli ve diğer ilçelerimizden vatandaşlarımıza yüzde 72 oyla gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Emek ve gayret bizden, zafer Allah’tan dır” açıklamasında bulundu.

Genel seçimlerin ardından MHP’den milletvekili seçilen Afşinli hemşerimiz Fahrettin Oğuz Tor ise 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin ülkeye, huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Afşinli ve Kahramanmaraşlı vatandaşlara teşekkür eden Tor, “Seçim çalışmalarımızda bütün hemşerilerimiz bizlerden desteklerini esirgemedi. Bugünden itibaren ilçemizi ve Kahramanmaraş’ımızı TBMM’de en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağım. 1 Kasım seçimlerinin milletimize ve devletimize huzur, sağlık, mutluluk getirmesi temennisi ile seçim kampanyası boyunca partime ve şahsıma göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi