Afşin Toplum Sağlığı Merkezinden, 1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı olması nedeniyle Afşin TSM olarak, vatandaşları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını belirtildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)Birimi Çevre Sağlık Teknisyeni Yıldız Binboğa, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu belirten Yıldız Binboğa, 1-31 Ekim Meme Kanseri bilinçlendirme ayı olması nedeniyle bu ayı dolu dolu geçireceklerini söyledi.

Afşin TSM önünden Rabia Parkına kadar yapılacak olan yürüyüş saat 13.00’da gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin devamında Afşinli bayanları bilinçlendirmek adına toplantılar düzenleneceğini ifade eden Afşin TSM Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)Birimi Çevre Sağlık Teknisyeni Yıldız Binboğa, kanserle savaşmak ve her kadını bilinçlendirmek adına çalışmalarını her koşulda ve şartta devam ettireceklerini kaydetti.

Binboğa, “Bu ay bizler için oldukça önemli. Bizler bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına buradayız. Ne kadar çok bayana ulaşabilirsek bizler için o kadar gurur verici. İnşallah bu ayda yine ulaşmak istediğimiz kadınlara ulaşırız. Çünkü herkesin bilinçlenmesini istiyoruz. Bu ayı dolu dolu geçireceğiz. İlk olarak meme kanserine dikkat çekmek için yürüyüşle başlayacağız. Daha sonra bilinçlendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza eminiz. Buradan bayanlara sesleniyorum. Çekinmeyin söz konusu sizlerin sağlığı biz her zaman yanınızdayız. ”dedi.


 

Editör: Haber Merkezi