Çocuk yaşta Afşin'den Londra’ya giden İşçi Partili Saray Karakuş, Türkiye kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Enfield İlçesi’ne belediye başkanı seçildi.

Aslen Kötüre Mahallesinden olan Saray Karakuş, 3 Mayıs yerel seçimlerinin ardından Enfield Belediye Sarayı’nda yapılan ilk toplantıda başkanlık görevini Christine Hamilton’dan devraldı. Tören, Hamilton’un, belediye başkanının gücünü temsil eden sembolik ‘altın meşale’ taşıyan eskort eşliğinde salona girmesiyle başladı.

Hamilton’un bir yıl süren başkanlık döneminde yaptığı çalışmaları dile getirmesinin ardından Belediye Başkanlığı’na Afşinli hemşerimiz Saray Karakuş’un seçildiği belirtildi. Karakuş ise konuklara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’den çocuk yaşta geldiğini, ilkokulu Hackney bölgesinde, ortaokul lise ve kolej eğitimini Enfield’de tamamladığını ve aynı yerde yaşadığını söyledi.

Karakuş, belediye başkanlık görevine layık görülmesinden dolayı Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarına, kendisini destekleyen ve bu mutlu gecesine katılan konuklara teşekkür etti.

Saray Karakuş başkan, eşi de yardımcısı seçildi

Yeni belediye başkanı Karakuş’un yardımcılığına da eşi İsmet Karakuş getirildi.

Saray Karakuş, “Enfield kentsel açıdan büyük bir değişim yaşıyor. Enfield, her geçen gün büyüyen bir ilçe. Görev sürem içerisinde eşit adil belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğim. Enfield’e, daha şimdiden belediye başkanı olarak çok iyi hizmet edecek olmanın onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.

 ‘Belediye Lideri‘ De Başladı

Geçen hafta Enfield İşçi Partisi lideri seçilen Nesil Çalışkan da ilk oturum ile göreve başlamış oldu. Karakuş’un belediye başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalışkan, “Belediye başkanlığı önemli bir görev. Karakuş arkadaşımızın bu göreve seçilmesi bizi mutlu etti. Arkadaşımız, yöreyi çok iyi tanıyor. Çok emek verdi. Görevini ciddiye alan biri. Topluma eşit şekilde davranacağına inanıyorum. Kendisine desteğimiz sonsuz” dedi.

Saray Karakuş başkan, eşi de yardımcısı seçildi

Saray Karakuş, eşi İsmet Karakuş, kızları Destiny Karakuş (18) ve oğulları Efran Karakuş (12).

Editör: Haber Merkezi