İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğu, Afşin Belediyesi'nin 2017 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Şehitlerimiz' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Afşin Hükümet Konağı Konferans salonunda düzenlenen konferans Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Belediyesi Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş, Türk tarihine çok üzücü kara bir gece olarak not edilen 15 Temmuz'u kimsenin unutmaması gerektiğini söyledi.

Karataş, "15 Temmuz'dan milletimizin dik duruşu ile hainler ordusu geri püskürtüldü. Fakat bizlerin içini yakan ve canımızı acıtan Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan kuklaların dışarıdan aldıkları emirlerle ülkemizin düzenini bozmak istemeleri ve darbe kalkışmasında bulunmak istemeleridir. Çok şükür ki bu toplum her sınanmasında, her sıkıntıda ve yoksuzluklara rağmen çok önemli başarılara imza atmıştır ve zaferler hak etmiştir. Bu topraklar bizlere kolay vatan olmadı. Türkler Anadolu'ya adım attığı andan itibaren birçok düşman kazandı. Bu toprakların üzerinde yüz binlerce şehidimizin kanı, annelerimizin, bacılarımızın gözyaşları var. Bizlerin her zaman bunun bilincinde olmamız lazım. Belediye olarak bu tür konferansları, vatandaşlarımıza ülkemizin tarihini, şehitlerimizi anlatmak ve hatırlatmak için düzenliyoruz. Konferansımıza katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İlahi sanatçısı Ahmet Kemal, 15 Temmuz'da sıktığı kurşun ile darbe girişiminin seyrini değiştiren  Şehit Ömer Halis Demir için yazılan 30 Kuş isimli şiiri okumasının ardından konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Beyaz takkeleriyle iblislere dönmüş hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir büyük ihanete bu milletin dur diyerek gerekli cevabın verildiğini söyledi.

Döngeloğlu, " Bu topraklar üzerine Bismillah deyip Malazgirt kapısından girdiğimizden buyana, belli fasılalarla bu topraklar üzerinde sinsi emelleri, hain tuzakları ve düşmanlarla el ele veren, bu toprakları bizlerden geri almak isteyen düşmanlarımız hiç eksik olmadı. Bu programı devletimizin ve milletimizin büyüklüğünü, kıymetini bilerek birbirimize nasihat etmek hem de şehitlerimize bir vefa olsun diye böyle bir gecede bir araya geldik. Allah, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bu vatanın birlik ve bütünlüğünü sağlamak için gece gündüz görev yapan güvenlik güçlerimizin ve devlet büyüklerimizin yardımcısı olsun.

Milli ve dini kültürümüzün, 1400 yıldır üstümüze yüklediği ve bizi biz yapan, değişmeyen ve değişmemesi gereken özelliklerimizin, aile yapımızdan tutun arkadaşlık ve refah şuurumuza kadar birçok şeyimizle, genlerimizle oynuyorlar. Fikir dünyamızın DNA'ları sadece sizin bitkilerinize GDO katmıyorlar. Kültürümüz GDO'larla değiştirilmiş, genetiği bozulmuş suni yapılanmalarla başkalaştığımızın farkındayız zannediyor. İşte bütün bunlara rağmen yüce Allah tarihin ileriki dönemlerinde toplumlara demek ki merhamet ediyor. 15 Temmuz'u sarsılıp kendimize gelmemiz için Allah'ın bir cilveyi Rahvan iyesi olarak da görüyorum ayrıca. İşin ihanet boyutu, o hain terör örgütü FETÖ denilen, kendi milletine, kendi halkına yılan gibi aramızda 40 yıl dolaşıp durmuş. Bu millet burs verin dediniz verdiler, dergi çıkardınız aldılar, dershane açtınız çocuklarını verdiler. Sadaka dediniz, kurban dediniz, neyi vermediler. Kardeşlerim beyaz takkeleriyle iblislere dönmüş bu hainler bizim mescidimizle 40 yıl beraber dolaştılar. Ben hayal edemezdim? Bir Müslüman belde de kendi askerin, kendi polisin, kendi güvenlik görevlin kendi vatandaşına bunu yaparmı. Hangi duyguyla yaptırabilirsin kendi halkına bunu. İşte işin ihanet boyutu bir tarafa, bizim bize gelmemiz için, biz Sarıkamış destanını yüz yıldır anlatıyoruz çocuklarımıza ve 103 yıl oldu. Çanakkale destanını yüz yıldır anlatıyoruz. Ulu Batlı Hasan'ın surların, burçların ucunda bayrak gibi şahadetini 550 yıldır anlatıyoruz. Ama çocuklarımıza anlatacak yeni hikayeler lazımdı demek ki, işte o gece bir millet solcusuyla, sağcısıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla bir millet vatanının üzerinde oynanmış onca mühendislik çatışmasına, dizilerle ahlakı kirletilmiş ve şuuru iyice zayıflatılmış, kitap okumayan bir topluma dönüştürülmüş şu Anadolu coğrafyasına, şu koskoca Türkiye coğrafyasına, bir büyük ihanete bir millet dur dedi. " şeklinde konuştu.

Yapılan program sonrasında İlahi Sanatçısı Ahmet Kemal ve İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'na Afşin Belediye Başkanı Hacı Bekir Mert tarafından plaket ve Eshab-ı Kehf tablosu takdim edildi.

Konferansa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Hacı Bekir Mert, Vekili İlçe Jandarma Komutanı Ali Erol, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, belediye meclis üyeleri, kamu ve kurum amirleri, şehir aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi